top of page
Bastheva Exhibition Poster for Web-05.png

אנחנו נרגשים להכריז על ההקמה של פרס אמנות חדש – פרס קרן בת שבע. הקרן הוקמה בשנת 2023 בידי משפחתה של בת שבע רביבו זיסר, בשיתוף הלובי מקום לאמנות, במטרה להנציח את  פועלה של בת שבע באמצעות תמיכה באמנים ואמניות.


הקרן תעניק מדי שנה בשנה פרס בסכום של 30,000 ₪, כדי לסייע לאמנים ואמניות לממש

פרויקטים ורעיונות באמצעות תערוכה בלובי מקום לאמנות.  הפרס יושק באוקטובר  18  2023 בפתיחה של תערוכה של עבודות מעשי ידי בת שבע ומגוון אובייקטים שנוצרו על ידי חברים

ובני משפחתה.

  עיקבו אחרינו כאן, לעדכונים וחדשות הצטרפו לרשימת התפוצה.

green portrait_edited.jpg

על בת שבע רביבו-זיסר:

בת שבע (בתשי) רביבו-זיסר נולדה ביפו ב-1959 לחביבה ורפאל רביבו, שעלו לישראל ממרוקו בראשית שנות ה-50 של המאה ה-20, אחות צעירה ל-11 אחים ואחיות. היא גדלה ביפו ובשנות ה-20 לחייה פגשה את בן זוגה, שמוליק זיסר. הם עברו לגור בלונדון, שם נולדו חמשת ילדיהם: גיא, רוני, שיר, רועי ואדם. בשנת 2019, אחרי מאבק ממושך, נפטרה בתשי ממחלת הסרטן השד

למרות הקשים שחוותה בשלהי חייה, לא שככה התשוקה העזה של בתשי ליופי והיכולת הנדירה לזהות יופי ולהתמסר לו בעולמות מגוונים: אוכל, אופנה, מוזיקה, אמנות ואדריכלות. נראה שתשוקה זו קשורה לסביבה הרב תרבותית בה גדלה.  הסקרנות וההתלהבות שאפיינו אותה התעצמו עם המעבר ללונדון. היא הרחיבה את מסעותיה למקומות רבים מחוץ לאנגליה, ואהבה מאוד להפליג בסירתה "תודה", שם שנתנה לה כביטוי לתחושת ההוקרה שלה, שהתעצמה כשחלתה, על הזכות לחיות חיים מלאים ומספקים.

פרטים ודימויים של ומהאוסף הפרטי של בתשבע, באדיבות המשפחה

התשוקה שלה לתרבות ולאמנות באה לידי ביטוי בשיטוט בגלריות ובמוזיאונים, ובחיפוש מתמיד אחר אובייקטים מיוחדים, שאספה במקומות רבים ברחבי העולם, בעיקר בשוקי פשפשים. היא אספה כל דבר שהפעים אותה – החל מיצירות אמנות וכלה ברהיטים שמצאה ברחוב, פסלוני חרסינה, בגדים מיוחדים, רקמות גובלן ישנות לצורך תפירה מחדש, ואוסף לבבות מכל צורה וחומר.

בתשי עצמה יצרה לאורך השנים במדיומים שונים: קרמיקה, צילום, פיסול בחומרים רכים לא שגרתיים. היא סרגה שמלה ענקית מסלילי קסטות, צילמה סדרה של כסאות שנזרקו לרחוב, יצרה בחומרים מן-המוכן אסמבלאז'ים, ביניהם גלובוס ענקי שהדביקה עליו חיילים מיניאטוריים. גם אם לא תמיד הצליחה לממש את רעיונותיה עד תום, הם נכחו כרקע קבוע בחייה והיו שער להתבוננות בסביבה. את העניין הרב שלה באמנות חלקה עם רון, בנה האמן - בוגר תואר שני ברויאל קולג' בלונדון, שיוצר בעיקר בפיסול ומי שישמש האחד השופטים בחלוקה הראשונה של הפרס.


דימויים, עבודות ופריטים מהארכיון של בתשבע  – עבודות אמנות ומכתבים מחברים ביניהם : מנשה  קדישמן וצדוק בן דוד. צילום כתבה מהמטרופוליטן הום, 1990 – של הבית המשותף לבתשאע ושמוליק שעוצב יחד עם רון ארד 

אמי, בת שבע רביבו-זיסר, נולדה ב-1959 בתל אביב-יפו. האמנות שיצרה הושפעה מאוד מפינת החוף הערבית-ישראלית ביפו, ובמיוחד מהים ומשוק הפשפשים שהקיף את ביתה, שם התפרנס אביה בחנות עתיקות.

בשנות ה-20 המוקדמות לחייה עברה אמי לגור בלונדון. במשך 30 שנה יצרה אוסף אקלקטי של עבודות, הכולל פסלי קרמיקה, תצלומים ופסלים במדיה מעורבת. אחת הדוגמאות לטכניקת היצירה הייחודית שלה היא שמלת נשף ש"סרגה" מעשרות סלילים של קלטות (קסטות). היא יצרה תוך כדי כך שגידלה אותי ואת ארבעת אחיי, והפכה לדמות מרכזית בסצנה התרבותית הישראלית של צפון לונדון.

ההתבוננות בעבודותיה של אמי כעת גרמה לי להרהר, כיצד אנחנו כילדים לעיתים קרובות לא רואים את ההורים באופן אמיתי ושלם. בעיניי כילדה, דמות האמא כיסתה על הרבה מתשוקותיה וכישרונותיה האחרים של אמי. היום, דרך התבוננות ביצירות האמנות, הכתבים וחוברות העבודה שלה, אני יכולה להעריך אותה באופן אחר, ולהכיר בכישרונות הרבים שלה מעבר להקמת הבית והמשפחה.

אני מקווה שחברים ובני משפחה, שיצפו באוסף היצירות שלה, יצליחו גם הם לראות בו דברים שאולי לא ראו במהלך חייה, ויוכלו ללמוד משהו חדש על האישה המדהימה שהייתה. ולאלה שלא זכו לפגוש ולהכיר אותה, אני מקווה שעבודות אלה יצליחו לרגש אותם ולעורר בהם מחשבות חדשות.

פרס האמנויות לזכרה של אמי הוא אות למורשתה של אישה, שהעניקה השראה לרבים ונגעה בהם באמצעות אהבתה לאנשים, תשוקתה לחיים, והדרכים המיוחדות שבהן ביטאה אותן. תודה מיוחדת לאורית מור על היוזמה ועל הסיוע במימושה.

bottom of page